We waren nieuws!

Open Rotterdam maakt reportage van RE_INVENT

Hoe ziet een ideale samenleving er precies uit? Tijdens het evenement ‘Transformers of the Next Society’ delen 100 Rotterdamse jongeren hun ideeën voor de toekomst. Initiatiefnemer Marjolijn van Gerven wil hiermee onder andere de politiek en het bedrijfsleven direct in contact brengen met de frisse blik van de Rotterdamse jeugd.

In Rotterdam zijn er verschillende maatschappelijke uitdagingen, denk bijvoorbeeld aan armoede. Marjolijn wil deze maatschappelijke kwesties aanpakken, maar wel op een unieke manier. Zij nodigde ongeveer 100 Rotterdamse jongeren uit van verschillende scholen en stelde aan hun de vraag: hoe zou jij dit probleem aanpakken? “Ik heb dat aan deze kinderen gevraagd, omdat ik denk dat zij daar de meest verfrissende ideeën over hebben en daar ook het meest eerlijk in zijn”.

Een team van social designers, jeugdwerkers en leerkrachten is ingezet om de jongeren te helpen bij het op papier zetten van hun ideeën voor de toekomst. Deze ideeën zijn in de vorm van een video officieel overhandigd aan Hugo von Meijenfeldt (Sustainable Development Goals coördinator), Reinier Lagerwerf (Gemeentelijke Kinderombudsman) en vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam.

Reinier Lagerwerf is in ieder geval enthousiast over dit initiatief: “Het feit dat je met deze kinderen begint, dat is denk ik de enige juiste manier om over deze belangrijke thema’s te praten.”

Bekijk hier de reportage!

Deel dit verhaal

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten