21 juni 2018 LP2 in Las Palmas | Rotterdam

RE_INVENT | Transformers of the Next Society

Een blik in de toekomst

Op 21 juni 2018 heeft in LP2 in Las Palmas het evenement “RE_INVENT | Transformers of the Next Society” plaatsgevonden. Tijdens dit evenement zijn 100 kinderen in de leeftijd van 8- 18 jaar in gesprek gegaan over hun ideale samenleving als het gaat om wat we doen, wat we eten & drinken, hoe we ons verplaatsen, hoe wij wonen en hoe wij met elkaar omgaan.

Vijf kinderen werden opgeleid tot jongerenverslaggever. Zij maakten met hun mobiel een verslag van de toekomstscenario’s van hun leeftijdsgenoten. Terwijl zij aan de slag waren werd door tien kinderen de lunch voorbereid samen met het team van Hotspot Hutspot. Voor maar liefst 160 mensen maakten zij de lunch klaar. Na afloop van de lunch werd de video overhandigd aan dhr. Hugo von Meijenfeldt (SDG’s), Marije Pluijm & Melinda Lorincz (gemeente Rotterdam) en Reinier Lagerwerf (gemeentelijke kinderombudsman).

Open Rotterdam maakte een reportage van de dag. Klik hier om deze te bekijken.

Foto’s: Mladen Pikulic

Masterclasses

Als een omarming in de stad werd door verschillende partners een Masterclasses aangeboden. De jongeren zijn rondgeleid door het Fotomuseum, hebben meegedaan aan een dans clinic van Amenti Collective, kennis maken met nieuwe technologie met uitleg door Raoul Postel van Creative Hubs. En dat niet alleen: zij konden ook hun energie kwijt in de mattie training van Rotterdam Boxing of in de circusles bij Circus Rotjeknor. De dag werd afgesloten met een bijzonder geschenk om de dag compleet te maken.

Foto’s: Mladen Pikulic

It’s a wrap!

We danken alle jongeren, leerkrachten en directie van het Ilex college, Oscar Romero, Imelda en Emma school voor hun bijdrage aan de dag. En alle partners en vrijwilligers die zich zo ontzettend hebben ingespannen om deze dag te kunnen realiseren. Wat ons betreft: to be continued.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten