Oprichter Matchmakers in Next Society

Marjolijn van Gerven | Matchmaker in Next Society

"In nature nothing is created, nothing is lost, things are only transformed" Lavoisier

Matchmakers in Next Society is ontstaan vanuit de behoefte om sociale innovatie en transformatie te versnellen. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat in ons land alles voorhanden is om antwoorden te vinden op sociale vraagstukken. En áls wij samen antwoorden vinden op deze vraagstukken dat we dan in staat zijn om onze maatschappij opnieuw uit te vinden en naar een ander welzijnsniveau te brengen.

Next Society

De duurzame transformatiedoelen van de United Nations zijn onze leidraad voor de sociale vraagstukken waar wij ons voor inzetten. Een einde aan armoede en honger, gezondheid en welzijn voor iedereen en toekomst in ons onderwijs. We vertalen deze doelen naar de toekomst van onze samenleving, onze Next Society.

Netwerk voor sociale vernieuwers

We zijn werkzaam in verschillende sectoren zoals de overheid, het bedrijfsleven, de wetenschap, het onderwijs en de creatieve industrie. Samen vormen we het netwerk “Matchmakers in Next Society”. Door onze manier van kijken, onze kennis van belangrijke ontwikkelingen en onze nieuwsgierigheid, herkennen wij de samenhang in hetgeen wij nastreven. Een inclusieve maatschappij, een duurzame economie, de leefbaarheid van onze steden. Wij zien dat als één geheel.

Platform voor sociale innovatie

We brengen bestaande initiatieven voor sociale innovatie in kaart, onderzoeken de samenhang tussen deze initiatieven en brengen op basis daarvan kennis, mensen en kapitaal samen. Door het ontwikkelen van een gezamenlijke agenda en het gericht verbinden van dat wat bestaat en goed is versnellen we sociale innovatie.

Opschalen

We organiseren het sociale innovatiefestival RE_INVENT. Tijdens dit festival brengen we de Next Society voor een groot publiek tot leven. We vertalen onze kennis over sociale innovatie naar een inspirerend en activerend programma. Het festival benutten we om ideeën en inzichten op te halen voor maatschappelijke vraagstukken van onze partners.

Wil je op de hoogte blijven van Matchmakers in Next Society, meld je dan aan voor de nieuwsbrief ↓ of wordt lid van onze social community op Facebook.

Deel dit verhaal

Matchmakers onder de aandacht brengen

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten