Armoedeproject Oscar Romero school

Jongerenparticipatie SDG1

In de periode mei t/m juli 2019 hebben de kinderen van groep 8 van de Oscar Romero school deelgenomen aan het armoede project als onderdeel van het landelijke SDG1 programma. SDG1 staat voor doel nummer 1 van de duurzame ontwikkelagenda van de Verenigde Naties, de “Sustainable Development Goals”. In totaal kent deze agenda zeventien doelen die leiden naar een wereld zonder armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Doel nummer 1 is het halveren van armoede, naar nationale maatstaven, voor 2030.

De kinderen van groep 8 van de Oscar Romero school zijn gevraagd mee te denken omdat zij naar school gaan in de armste wijk van Nederland, Oud- Crooswijk in Rotterdam. Tijdens het project hebben zij uitleg gehad over de Sustainable Development Goals en de VN en hebben zij deelgenomen aan de junior Poverty Escape- een interactief spel om armoede bespreekbaar te maken. Vervolgens zijn zij in groepjes aan de slag gegaan met de vraag hoe zij armoede zouden halveren in Nederland.

Op woensdag 10 juli 2019 presenteerden zij hun ideeën aan de gemeentelijke kinderombudsman Stans Goudsmit, RVKO armoedefunctionaris Jeanne van Berkel en coördinator SDG1 Marjolijn van Gerven. De gepresenteerde ideeën worden meegenomen in de landelijke armoede agenda die wordt opgesteld als onderdeel van het SDG1 programma.

Foto’s: Mladen Pikulic

Deel dit verhaal

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten